Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima obišao je danas reciklažna dvorišta na pet lokacija: Kajzerica, Klara, Zagorska na Trešnjevci, Špansko i Stenjevac.

Nakon obilaska, gradonačelnik je istaknuo da stvari idu svojim tijekom, ali isto tako i da očekivani tempo nije zadovoljavajući. Prvi smo u Hrvatskoj sanirali deponij na Jakuševcu po najmodernijoj tehnologiji i prvi smo napravili najveći ekološki projekt – pročistač otpadnih voda, rekao je gradonačelnik te dodao da ćemo također prvi u Hrvatskoj napraviti i Centar za gospodarenjem otpada, a preduvjet za to je upravo odvajanje, odnosno recikliranje otpada. Iz tog razloga pozivam sve sugrađane koji još nisu da počnu odvajati odnosno reciklirati. U narednih šest mjeseci imat ćemo za trećinu više reciklažnih dvorišta i dva puta više reda na njima. Što se tiče cijena odvoza otpada, gradonačelnik je najavio da se rade analize i da će u narednih mjesec dana izaći sa njima u javnost.

Voditelj podružnice Čistoća Goran Bradić apelirao je na svijest građana da sortiraju otpad u pripadajuće kontejnere, te najavio da će Čistoća uskoro dobiti i nova vozila i nove posude. Također je istaknuo i da su započeli sa edukacijom po mjesnim odborima na 84 lokacije, te da je siguran da će do kraja godine sve biti na svome mjestu.