U povodu Međunarodnog dana žena, danas je u City Plaza Zagreb otvoren Kongres poduzetnica Hrvatske i regije u organizaciji Ženskog poduzetničkog centra u suradnji s Gradom Zagrebom.

Jubilarni peti po redu Kongres, najveći poslovni skup žena u poduzetništvu jugoistočne Europe, prilika je za razmjenu iskustava, umrežavanje s poslovnim kontaktima te podizanje znanja, kompetencija i vještina poduzetnica, ali i poticaj svim ženama koje razmišljaju o poduzetništvu kao svom karijernom izboru.

Čestitavši prisutnima Međunarodni dan žena, zamjenica gradonačelnika Olivera Majić istaknula je da Grad Zagreb ne diskriminira na osnovi spola te da ne razlikuje muško i žensko poduzetništvo. „Žene su u Zagrebu pokazale da na poduzetničke, menadžerske i gospodarske izazove odgovaraju na najbolji mogući način, sukladno svojim profesionalnim i stručnim kompetencijama, a ne sukladno spolu“.

Istaknula je, također, da osobno vodi istraživanje o ženama na tržištu rada u Hrvatskoj i neravnopravnostima koje se tamo pojavljuju, a rezultati kojeg će biti objavljeni do sljedećeg Kongresa.

Ženski poduzetnički centar od svog osnutka 2016. godine do danas okuplja više od 2 300 članica i 103 člana – poduzetnica i poduzetnika Hrvatske, vlasnica tvrtki i obrta kao i svih onih koji to žele biti. Na svim kongresima do sada sudjelovalo je više od 500 poduzetnica iz Hrvatske te zemalja jugoistočne Europe, čime se Kongres sadržajem i posjećenošću, svrstao rame uz rame najvećim europskim manifestacijama namijenjenih poslovnim aktivnostima žena na realnom tržištu.

Podijeli objavu