Obilježen početak provedbe projekta ‘HEP – srijedom na struju’

Prigodnom vožnjom električnim automobilima, u parku Zrinjevac svečano je obilježen početak provedbe projekta "HEP – srijedom na struju", koji svake srijede do 28. rujna 2016. godine i u vremenu od 10 do 16 sati građanima omogućuje besplatnu vožnju u električnoj replici Forda model T rutom kroz centar Zagreba.

????????????????????????????????????
Prigodnom vožnjom električnim automobilima, u parku Zrinjevac svečano je obilježen početak provedbe projekta “HEP – srijedom na struju”, koji svake srijede do 28. rujna 2016. godine i u vremenu od 10 do 16 sati građanima omogućuje besplatnu vožnju u električnoj replici Forda model T rutom kroz centar Zagreba.
Projekt “HEP – srijedom na struju” pokrenut je od strane tvrtke Eco Group i uz potporu Hrvatske elektroprivrede, s ciljem promicanja elektromobilnosti i odgovornosti prema okolišu. Projekt “HEP srijedom na struju” Zagrebu ujedno donosi novu i jedinstvenu atrakciju koja će dodatno obogatiti turističku ponudu grada.

Uz predstavnike Hrvatske elektroprivrede, tvrtke Eco Group, Grada Zagreba, Zagrebparkinga te Turističke zajednice grada Zagreba, događanju su prisustvovali i istaknuti hrvatski reprezentativci: košarkaš Ante Toni Žižić, rukometaš Luka Stepančić te vaterpolisti Ivan Marcelić i Ivan Milaković.

Želio bih zahvaliti svima koji su od prvog trenutka prepoznali projekt Old Zagreb Tour i podržali ga, prije svega HEP-u kao generalnom sponzoru, koji sudjelovanjem u ovom projektu promiče odgovornost prema okolišu, a lokalnoj zajednici pruža još jednu prepoznatljivu turističku atrakciju.“, izjavio je Damir Ferara, direktor Eco Groupa.

S ciljem promicanja koncepta elektromobilnosti, Hrvatska elektroprivreda je u sklopu događanja predstavila razvojni projekt ELEN, prvi hrvatski lanac punionica za električna vozila, te prisutnima omogućila vožnju u električnom automobilu.

HEP je nacionalni lider u promicanju elektromobilnosti, a kroz projekt uspostave lanca ELEN punionica u cijeloj Hrvatskoj želimo postati i vodeći pružatelj usluga elektromobilnosti u regiji. Stoga smo projekt “HEP-srijedom na struju” odlučili poduprijeti kako bi građanima i turistima Grada Zagreba omogućili besplatnu vožnju u električnoj replici atraktivnog Fordovog oldtimera i na taj način popularizirali korištenje električnih vozila.“, izjavio je Ivica Skorić, voditelj razvojnog projekta e-Mobilnosti HEP grupe.

HEP je do sada u Hrvatskoj postavio ukupno sedamnaest javnih ELEN punionica, i to po jednu u Labinu, Vukovaru, Slavonskom Brodu, Opatiji i Križevcima (koja se nalazi u probnom radu), kao i četiri u Osijeku, tri u Varaždinu s AC punjačima (2×22 kW) te pet ultrabrzih punionica (snage 50 kW DC i 43 kW AC) u Koprivnici. Uskoro bi u probni rad trebale biti puštene punionice Jastrebarskom, Krapini, Bujama i Zagrebu, a do kraja godine i u Rijeci, Splitu, Dubrovniku, Šibeniku, Zadru, Vodicama, Umagu, Virovitici, Bjelovaru, Vinkovcima, Ludbregu…

Autor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / ENERGO MEDIA SERVIS