Za bolju budućnost tvrtke trebaju nove energetske tehnologije

Trošak energije neprestano raste. To ima izravan utjecaj na konkurentnost naših poduzeća. Mnoge velike tvrtke i javna tijela su već napravile pomak prema većoj energetskoj učinkovitosti, kao i mala i srednja poduzeća.

Za bolju budućnost tvrtke trebaju nove energetske tehnologije

Trošak energije neprestano raste. To ima izravan utjecaj na konkurentnost naših poduzeća. Mnoge velike tvrtke i javna tijela su već napravile pomak prema većoj energetskoj učinkovitosti, kao i mala i srednja poduzeća. No, za njih, provedba mjera štednje energije može biti složen proces. U to je uključeno puno istraživanja, inženjeringa, montaže i praćenje rada. Također, mogućnost brzog  financiranja zahtijeva puno truda i stručnosti.

Energetska učinkovitost predstavlja problem u mnogim organizacijama.

Smatramo da mnoge tvrtke odgađaju mjere uštede energije, jer žele zadržati kapital za svoje osnovne djelatnosti. I to s pravom. Zato sve više i više tvrtki se odlučuje za vanjski energetski menadžment. Vanjsko upravljanje energijom ili tzv. financiranje od treće strane je moguće rješenje za provedbu željene mjere bez ulaganja.

Kako radi vanjsko upravljanje energijom?

Nakon temeljitog skeniranja energije, navode se i opisuju mjere koje će postići značajne uštede energije za Vašu tvrtku. Ova studija također daje detaljne savjete o tehničkoj izvodljivosti i financijskoj održivosti projekta. Menadžer vanjske energije financira projekt i provodi mjere za uštedu energije. Nakon toga,menadžer  vanjske energije čini instalaciju dostupnom za malo i srednje poduzetništvo, za fiksnu godišnju naknadu, koja ostvaruje zajamčenu uštedu. U principu, taj proces se može izvesti za svaku mjeru, kako bi se postigla maksimalna energetska učinkovitost tvrtke.