Danas su na Zagrebačkome velesajmu otvoreni bijenalni sajmovi, 24. Međunarodni sajam alatnih strojeva i alata BIAM i 27. Međunarodni sajam zavarivanja i antikorozivne zaštite.

Nakon što je pozdravio sve nazočne, gradonačelnik Milan Bandić je istaknuo da se za ove sajmove očekuje veliki interes ne samo iz Hrvatske nego i iz susjednih zemalja.

Grad Zagreb i Zagrebački velesajam su i na domaćem i na međunarodnom tržištu postali nezaobilazna mjesta za sve koji žele ostvariti poslovni uspjeh. Tomu svakako pridonosi i tradicija ovih sajmova, a o njihovoj važnosti najbolje svjedoči interes posjetitelja i izlagača koji iz godine u godinu raste pa je ovogodišnji rast 35%. To je dokaz da se industrija oporavlja i da se hrvatske tvrtke kvalitetno opremaju te da će novi ugovori povećati konkurentnost i zapošljavanje, zaključio je gradonačelnik.

Sajmove je službeno otvorio Predrag Štromar, potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja. Ovakvi sajmovi su idealna prigoda da se potencijalnim poslovnim partnerima predstave inovacije i moderna tehnološka dostignuća s područja alatnih strojeva, zavarivanja i antikorozivne zaštite. Investicije u modernizaciju poslovanja uvelike doprinose stabilnosti cjelokupnog gospodarstva, rekao je.

Dina Tomšić, direktorica Zagrebačkog velesajma je rekla da je Zagrebački velesajam kao organizator pripremio bogat stručni program s globalnim trendovima koji privlači najveće i najbolje svjetske proizvođače industrijskih strojeva i popratnih tehnologija.

Sajmovi se održavaju u paviljonima 8, 8a, 9 i 11a te na otvorenome izložbenom prostoru pored njih, a traju do 27. travnja.