Pod predsjedanjem nove predsjednice – zamjenice gradonačelnika Grada Zagreba Olivere Majić, u zgradi Gradske uprave danas je održana 14. sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća u Gradu Zagrebu.

Nakon sjednice, predsjednica Majić je izvijestila kako su nakon utvrđenog dnevnog reda dopunili plan i program socijalnim temama te temom turizma što je predložila Hrvatska udruga poslodavaca. Glavna tema sjednice, uz temu konkurentnog gospodarstva, bila je i Unapređivanje prostornih kvaliteta i funkcija grada za što je izvješće podnio Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo.

Cilj svih mjera što ih provodi Grad Zagreb je održivi razvoj poljoprivrede i šumarstva grada Zagreba, održivi gospodarski resursi, razvoj poduzetničkih aktivnosti, rekla je predsjednica GSV-a Olivera Majić. Ovdje je posebice istaknula projekt zagrebačkih gradskih vrtova, uz najavu otvorenja terapijskog vrta na Borongaju, na površini od dva hektara, za sve dobne skupine. Više od 70% mladih ljudi koristi ove gradske vrtove koji su se, uz ekonomski faktor, pokazali i kao mjesta socijalnog okupljanja, dodala je Majić te zaključila kako će uskoro biti objavljen i Natječaj za potporu provedbi poljoprivrednih politika glede potrebe izmještavanja onih poljoprivrednih gospodarstava koje se bave stočarstvom izvan područja GUP-a Grada Zagreba.

Podijeli objavu